00 - Lind 95L-lefutósínes

Négyszögletű tok formája miatt jól illeszkedik minden épülethez. Felülete porszórt. A homlokzati megjelenését fokozhatja a textil megválasztása.  Szerkezetébe kerülhet: napháló, fényáteresztő és fényzáró textil egyaránt. Lehetőség van a teljes fényzárásra is.  A ponyva 70mm átmérőjű acél tengelyre épül. A tengely egy 95x95 mm-es préselt alumínium tok fogadja, amely négyszögletes kialakítású. 

A két részből összeállított tok eleje levehető, ami megkönnyíti az esetleges karbantartást és javítást.  A lefutósín préselt alumínium, ami a ponyvát és az ejtő profilt vezeti meg. Ebbe gumiprofilt helyeznek, ami által a működtetés zajmentes lesz. 

 A szerkezetet a lefutósín, illetve az ebbe pattintható üvegszál erősítéses műanyag klipsz tartja.  Működtethető 230V-os motorral (rádiós távirányítás illetve fény- és szélérzékelő automatikás vezérlés is lehetséges) vagy manuálisan. Nagyobb szerkezeteknél mechanikusan összekapcsolhatóak.  

01 - Lind 95D-sodronyos

A homlokzaton szinte észrevehetetlen műanyag köpenybe burkolt rozsdamentes acélsodronyok veszik át a megvezetés szerepét. Az ejtőprofil zajtalan.

A konzolok minden irányban állíthatók, ami a sodrony ideális függőleges helyzetét biztosítja.  A konzolok az ejtőprofilt a homlokzattól távol tartják, így nem tud annak nekiverődni.

A sodronyfeszítő konzolokban egy-egy rugó helyezkedik el, amelyek a hőmérséklet okozta hosszváltozásokat egyenlítik ki. A tokot a hátuljába kapaszkodó vastag és merev alumínium konzolok tartják.

02 - Lind 95EL-ellenhúzott, lefutósínes

Az ellenfeszítés miatt kiválóan alkalmas alacsony hajlásszögű üvegtetők külső vagy belső árnyékolására is.  A szerkezet bármely helyzetben működőképes és szélálló. Ezt a rugós mechanizmus biztosítja, ami az alsó sínben van elrejtve. Leengedéskor a ponyva letekeredésével ellentétesen feltekeredő sodronyok a ponyvát feszesen tartják,

illetve a sodronytárcsa és a ponyvahenger átmérőkülönbségei miatt a ponyva egyre nagyobb erővel feszül meg. Emiatt a szerkezet akár vízszintesen is szerelhető.

Az ablaknapellenző a rugós ellenhúzás miatt nagy falvastagságú 50mm átmérőjű acél tengelyre épül. A tengely itt is 95x95mm átmérőjű tokba kerül, aminek eleje szintén levehető.

03 - Lind SD

Tok nélküli árnyékolók, amelyek lehetnek sodronyos és lefutósínes megvezetésűek. Kül-és beltérben egyaránt alkalmazzák. Ha kívül helyezik el, akkor egy homlokzatburkolat mögé rejtik a szerkezetet. Beltérben látszik a szerkezet.  Készülhet fényáteresztő és fényzáró textillel illetve naphálóval.

A ponyvacső horgonyozott acélcső. Sodronyos megvezetésű: műanyag UV stabil köpenybe burkolt rozsdamentes acél.

A homlokzaton szinte láthatatlanul vezetik meg az ejtőprofilt. Zajtalan. Felhúzott állapotban a burkolat mögé rejtve teljesen észrevehetetlen.

04 - Lind SL

Tok nélküli árnyékolók, amelyek lehetnek sodronyos és lefutósínes megvezetésűek. Kül-és beltérben egyaránt alkalmazzák. Ha kívül helyezik el, akkor egy homlokzatburkolat mögé rejtik a szerkezetet. Beltérben látszik a szerkezet.  Készülhet fényáteresztő és fényzáró textillel illetve naphálóval. A ponyvacső horgonyozott acélcső.

Alumínium lefutósín vezeti meg az árnyékoló ponyvát és az ejtőprofilt. Ebben is van gumiprofil, ami csökkenti a zajt. A szerkezetet a lefutósín illetve az ebbe pattintható üvegszál erősítéses műanyag klipsz tartja. 

230V motorral vagy manuális hajtókarral működtethető. Elektromos működtetés esetén rádiós távirányítás, illetve szél- és fényérzékelő automatikás vezérlés is lehetséges. Együtt és külön-külön is működtethetők.

05 - Lind STD

Tokozott, ami préselt alumínium tetszőleges színnel. Sodronyos vagy lefutósínes megvezetéssel. Kültérben és beltérben egyaránt alkalmazzák.  

A ponyvacső horgonyozott acélcső, amelyen kerek horony található a ponyva rögzítésére.

A sodronyos megvezetésű. Ugyan azon tulajdonságok érvényesek rá, mint a Lind SD-re.

06 - Lind STL

Tokozott, ami préselt alumínium tetszőleges színnel. Sodronyos vagy lefutósínes megvezetéssel. Kültérben és beltérben egyaránt alkalmazzák.  

A ponyvacső horgonyozott acélcső, amelyen kerek horony található a ponyva rögzítésére.

A lefutósínes megvezetésű. Ugyan azon tulajdonságok érvényesek rá, mint a Lind SL-re.

07 - Lind EM

A Lind EM egy elektronikusan működtetett, motorok által ellenfeszített árnyékoló, amely kifejezetten nagy felületek árnyékolására lett kifejlesztve. Az ellenhúzás miatt kiválóan alkalmas alacsony hajlásszögű vagy akár vízszintes felületek külső, illetve belső árnyékolására is. Jól használható ferde üveghomlokzatoknál és üvegtetőknél. A többi Lind S ablaknapellenzővel ellentétben ez két hengerre rendelkezik: van egy ponyvahenger és egy feszítőhenger. 

Mindkét hengerben egy-egy csőmotor található. Elektronika köti őket össze és vezérli úgy, hogy a motorok a két tengely között le- és feltekerik a ponyvát miközben feszesen is tartják. Készülhet tokozott és tok nélküli kivitelben. 

Megvezetése lehet sodronyos vagy lefutósínes. Az ejtőprofilt és ezáltal a ponyvát rozsdamentes acélsodronyok húzzák át a ponyvahengertől a feszítőhengerig. 
Tokos és két hengeres lefutósines