00 - Roletta

A használatától függően beszélhetünk gyöngyláncos vagy rugós működtetésű rolettáról. A gyöngyláncos típuson belül létezik lefutósínes változat is. A ponyvacső átmérőjének növelésével az árnyékolt felület mérete növelhető. 7m2 felülettől javasolt a szerkezetek megosztása, illetve a motoros működtetés.

Típusai:

 

Lind RLV, ami 3 különböző méretű ponyvacsővel készül: 28, 32, 45.
A tengely alumíniumból készül, ami műanyag végdugókkal kapcsolódik a szinterezett, horganyozott acél konzolokhoz. A szerkezetre kerülhet napháló, fényzáró és fényáteresztő textil is.  A mozgatása gyöngyláncos vagy motoros működtetésű.

RS, aminek ponyvacsövében fékezett rugók helyezkednek el, amelynek köszönhetően a textil egyenletes sebességgel tekeredik fel.28 vagy 32mm átmérőjű alumínium ponyvacsővel rendelkezik. A tengely műanyag végdugókkal csatlakozik az acél konzolokhoz.Erre is kerülhet napháló, fényzáró és fényáteresztő textil.Működtetése manuális vagy motoros.
 

SD, lefútósínes gyöngyláncos  kezelővel, ami kétféle méretű tokozással készül 25 és 36mm-es ponyvacsővel. A ponyvát és az ejtőprofilt lefutósín vezeti meg.Erre is kerülhet napháló, fényzáró és fényáteresztő textil egyaránt.Működtetése manuálisan gyöngyláncos kezelővel vagy motorral.

01 - Lapfüggöny

Olyan belső árnyékoló, amely nagyméretű textil lapokkal árnyékol. Szélessége a centimétertől a méterig megtalálható. A ponyvákat illetve a ponyvasíneket ötpályás préselt alumínium függönysín fogadja. 

A ponyvasínek tépőzárasak, hogy a textil könnyen levehető és mosható legyen.Működtetése kézi elhúzó pálcával vagy kötéllel lehetséges. Beépítése történhet ablaknyílásba illetve elé is.

A textillapokba bújtatott alumínium nehezék csökkenti, hogy a textillapok légmozgás hatására elmozduljanak. A tetszőleges átfedés is megvalósítható úgy, hogy a lapok között, a ponyvasínhez ütközők rögzülnek, amiket állíthatunk.

02 - Szalagfüggöny

Olyan árnyékoló, amely függőleges lamellájú és alumínium sínben mozgatható illetve forgatható. Elsősorban fényáteresztő vagy fényzáró szövetekkel, valamint alumíniumból is készül.

A lamella szélessége 127, 89 vagy 63mm.
Akár háromszög alakú nyílászárokra is szerelhető.

Működtetése manuálisan vagy motorral történik.

03 - Reluxa

Kislamellás belső árnyékoló. Lamellái alumíniumból készülnek, melynek vastagsága 0,18 és 0,21mm, szélessége 16 és 25mm lehet.

A lamellák és a fejsín is széles színválasztékban kapható.

Mozgatása a zsaluzia rendszerhez igen hasonló.
Megvezetés nélküli vagy vezetőszálas kialakítású.